Ένας 21χρονος «χάκερ», ένας επιχειρηματίας και άλλα δύο άτομα κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ, με παράνομες συναλλαγές στο διαδίκτυο, που πραγματοποίησαν υποκλέπτοντας στοιχεία πιστωτικών καρτών, ανυποψίαστων καταναλωτών.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ομάδα φέρεται ότι τον τελευταίο χρόνο σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 58.000 συναλλαγές και αγορές προϊόντων από το διαδίκτυο, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αλλά από τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ. 

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, ηλικίας 39, 26, 21 και 43 ετών, για εγκληματική οργάνωση, η οποία με παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα διενεργούσε απάτες, μέσω υπολογιστών. Οι δράστες εντοπίστηκαν μετά από έρευνες στην Αττική, στην Πάτρα και στην Καλαμάτα, όπου έγινε έφοδος στα σπίτια τους, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. 

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε «ύποπτες» τραπεζικές συναλλαγές, από την οποία διακριβώθηκε ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι διείσδυαν παράνομα (με τη μέθοδο cracking) σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων (e-shops) και με τη χρήση ειδικών λογισμικών, που τοποθετούσε ο 21χρονος, υπέκλεπταν στοιχεία πιστωτικών καρτών, με τις οποίες στη συνέχεια έκαναν τις παράνομες συναλλαγές.

Από τις κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε σκληροί δίσκοι, πέντε κινητά τηλέφωνα, επτά βιβλιάρια καταθέσεων, ένα μπλοκ επιταγών, τέσσερις κάρτες ανάληψης, μία πιστωτική κάρτα, μία κάρτα φορητής μνήμης, μία κάρτα sim και πλήθος στοιχείων πιστωτικών καρτών εκτυπωμένων σε χαρτί.

Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.