Ως μία από τις πιο...«έξυπνες» πόλεις αναδείχθηκε το Ηράκλειο, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ICF Co-founder Louis Zacharilla σε εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή ,στην πόλη του Einhdoven της Ολλανδίας, για το 2012.

 Την αξιολόγηση πραγματοποιεί ο οργανισμός Intelligent Communities Forum που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Κεντρικό θέμα της φετινής αξιολόγησης ήταν η ύπαρξη αστικού οικοσυστήματος καινοτομίας στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών.Η αξιολόγηση είναι ετήσια. Πόλεις από όλο τον κόσμο υποβάλλουν αναφορά παρουσιάζοντας τις υποδομές και τις δραστηριότητές τους κάτω από συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει ο αξιολογών οργανισμός. 

Η αξιολόγηση θα συνεχιστεί και στις 15 του Γενάρη θα ανακοινωθούν οι επτά κορυφαίες πόλεις στη ετήσια conference του Pacific Telecommunications Council ,(www.ptc.org) στη Χονολουλού.

Ο κύκλος θα κλείσει στη Νέα Υόρκη στις 8 Ιουνίου στην ετήσιο σύνοδο Building the Broadband Economy (www.icfsummit.com) όπου θα ανακοινωθεί η κορυφαία πόλη.

Η λίστα smart21 commounities of 2012 περιλαμβάνει τις πόλεις :

Arlington County, Virginia, USA

Austin, Texas, USA

Barcelona, Catalonia, Spain

Columbus Region, Ohio, USA Curitiba,

Paranα, Brazil

Dakota County, Minnesota, USA

Danville, Virginia, USA

Durango, Mexico

Frankfurt, Hesse, Germany

Heraklion, Crete, Greece

Ipswich, Queensland, Australia

New Taipei City, Taiwan Oulu,

Finland Prospect, South Australia, Australia

Quebec City, Quebec, Canada

Riverside, California, USA

Saint John, New Brunswick, Canada

Stratford, Ontario, Canada

Taichung City, Taiwan

Tuxtla Gutiιrrez, Chiapas, Mexico

Winnipeg, Manitoba, Canada  

Η 12σέλιδη αναφορά που υποβλήθηκε στον οργανισμό ICF συντάχθηκε από τον προϊστάμενο πληροφορικής και επικοινωνιών Κ.Μοχιανάκη και τον συνεργάτη του Δήμου Λάζαρο Αγαπίδη με την υποστήριξη του διευθυντή του Τεχνολογικού πάρκου Αρτέμη Σαϊτάκη και του διευθυντή του ΚΕΚ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μιχάλη Καθαράκη.

Πηγή: Cretalive.gr