Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Εστιακών φοιτητών, μπροστά από το πρώην δημαρχείο Καρλοβάσου, τα μέλη της οποίας διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, 100 νέες αιτήσεις φοιτητών, κυρίως πρωτοετών, για δωρεάν στέγαση, καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων, ενώ 30 φοιτητές, που παλαιότερα έμεναν στις εστίες υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους . Ο κίνδυνος πάντως πολλοί φοιτητές να διακόψουν τις σπουδές τους ή να μην τις αρχίσουν καθόλου, είναι ορατός.  
   
Η Επιτροπή προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, στο οποίο αναφέρεται η κατάσταση, ενώ καταγράφονται οι διεκδικήσεις, ανάμεσα στις οποίες:   
   
Η δημιουργία εστιών για όλους τους φοιτητές, οι οποίες θα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο, καθώς και η μη απομάκρυνση των φοιτητών που ήδη μένουν εκεί.         
   
Η μίσθωση, με ευθύνη του κράτους, ξενοδοχείου για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εστίες. Μετά από την ολοκλήρωση / παράδοση των εστιών του Πανεπιστημίου, να μην ξενοικιαστούν τα ξενοδοχεία.          
   
Να μην πληρώνει κανένας φοιτητής για την μετακίνησή του. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα ΚΤΕΛ.»