Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαράλαμπο Λακαφώση, ο οποίος ερευνά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για διασυνδέσεις της Αστυνομίας με κουκουλοφόρους που συμμετείχαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα, την περασμένη Πέμπτη. Η κυρία Παπαρήγα κλήθηκε από τον Εισαγγελέα στη 1 το μεσημέρι και παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο για περισσότερες από δύο ώρες, ενώ στην Ευελπίδων βρέθηκε και το στέλεχος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλαβατζής, ο οποίος επίσης κλήθηκε σε κατάθεση για το θέμα, από τον κ. Λακαφώση.

Η Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά και από την επιστολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας, με την οποία ζητούσε την διερεύνηση των ισχυρισμών στελεχών του ΚΚΕ για κουκουλοφόρους που "υποθάλπτονται" από αστυνομικούς ή και για αστυνομικούς ντυμένους κουκουλοφόρους.

 Στη γραπτή τοποθέτηση προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών, το ΚΚΕ τονίζει ότι «η άρχουσα τάξη αξιοποιεί - μαζί με την επίσημη κρατική καταστολή, την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς - και μηχανισμούς και μεθόδους χαφιέδικης και προβοκατόρικης δράσης, για να τρομοκρατήσει το λαό. Η πολιτική αυτή εκτίμηση για τη σχέση και διαπλοκή επίσημων κέντρων και επιτελείων με ομάδες προβοκατόρων, μέλη συνδέσμων «φιλάθλων», ακροδεξιών στοιχείων κλπ. που, ανάλογα με τη χρονική στιγμή φέρουν και την αντίστοιχη περιβολή (π.χ. κουκουλοφόροι) αποτελεί σταθερή θέση του ΚΚΕ, του εργατικού λαϊκού κινήματος αλλά και της πλειοψηφίας του λαού μας». 

Μάλιστα τονίζουν ότι ο Ριζοσπάστης, καθώς και άλλα έντυπα έχουν παρουσιάσει στοιχεία, που επιβεβαιώνουν «τη σχέση μεταξύ επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών «με προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία». 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και οι κρατικοί μηχανισμοί και θεσμοί, δεν έχουν ενεργοποιηθεί τόσα χρόνια για την αποκάλυψη των ομάδων αυτών.