Έναν μακάβριο τρόπο επέλεξαν για να διαμαρτυρηθούν οι κάτοικοι διαμερίσματος της Πάτρας, που ζητούν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Ειδικότερα πήγαν χθες το βράδυ στην αίθουσα όπου επρόκειτο να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και τοποθέτησαν στο τραπέζι ένα φέρετρο, πάνω στο οποίο είχαν αναγράψει διάφορα συνθήματα. Επίσης έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης είχαν τοποθετήσει πανό με συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής. Προηγουμένως οι κάτοικοι είχαν περάσει με αυτοκινητοπομπή, επικεφαλής της οποίας ήταν νεκροφόρα με φέρετρο, από το κέντρο της Πάτρας και με κορναρίσματα επιχειρούσαν να στείλουν το μήνυμα της διαμαρτυρίας τους.

Βλέποντας το φέρετρο, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Δημαρά, αντέδρασαν με ανάμεικτα συναισθήματα, χωρίς όμως να δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση. Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το φέρετρο απομακρύνθηκε από το τραπέζι και τοποθετήθηκε σε διπλανό διάδρομο.

Όσον αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς ανέφερε πως ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το ζήτημα της δημιουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων. Επίσης στην διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε από την δημοτική αρχή ότι ερευνώνται 23 περιοχές για την εγκατάσταση Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ενώ για τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας ειπώθηκε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για κλείσιμο του ΧΥΤΑ στις 31 Δεκεμβρίου, αναιρείται μόνο με άλλη απόφαση.

TAGS