Εξιχνιάστηκε, από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, η υπόθεση του βιασμού και της κλοπής σε βάρος 47χρονης υπηκόου Δανίας, που καταγγέλθηκε ότι συνέβη στις 18 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο. 
Η τουρίστρια είχε καταγγείλει στην Ασφάλεια Ρεθύμνου πως ξημερώματα εκείνης της ημέρας, καθώς περπατούσε σε δρόμο της πόλης, αναζητώντας την κόρη της, η οποία είχε φύγει νωρίτερα για διασκέδαση, ένας άγνωστος την πλησίασε και την ρώτησε τι έψαχνε. Εκείνη ανέφερε ότι αναζητεί την κόρη της και τότε ο άγνωστος προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει. Όμως την οδήγησε σε χώρο, που η ίδια δεν μπόρεσε να αναφέρει που βρίσκεται και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης του βιασμού φέρεται να είναι ένας 23χρονος Αμερικανός, ο οποίος και αναγνωρίσθηκε από την 47χρονη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, όντως ο 23χρονος, με το πρόσχημα της εθελοντικής βοήθειας, στο να βρει η 47χρονη την κόρη της η οποία δεν είχε επιστρέψει από την νυκτερινή της έξοδο, την παρέσυρε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμενε προσωρινά και εκεί ασκώντας σωματική βία, την βίασε.

Μετά την πράξη του, μάλιστα, της αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε προσωπικά αντικείμενα και διακόσια ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στον χώρο του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προσωπικά αντικείμενα του θύματος τα οποία αναγνωρίστηκαν από την ίδια και της αποδόθηκαν. 

Λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου ο 23χρονος Αμερικάνος δεν συνελήφθη.