Στη λειτουργία δημοτικού πρατηρίου καυσίμων προχωρεί ο δήμος Χανίων όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Από το πρατήριο θα παίρνουν καύσιμα αποκλειστικά τα οχήματα του δήμου.  Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος οικονομικών Κώστας Πρωτοπαπαδάκης στόχος του δήμου δεν είναι άλλος από την εξοικονόμηση πόρων μέσω του ανεφοδιασμού των δημοτικών οχημάτων από το συγκεκριμένο πρατήριο το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Πελεκαπίνας όπου ο δήμος διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο 

Όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος οικονομικών το πρατήριο θα είναι έτοιμο μέσα σε περίπου 4 μήνες , και θα διαθέτει αποκλειστικά πετρέλαιο κίνησης για τα περίπου τα 150 δημοτικά οχήματα εξοικονομώντας έτσι ο δήμος Χανίων τουλάχιστον 6% με 8% από τη διαφορά της λιανικής τιμής αφού η τροφοδοσία του θα γίνεται με τιμές χονδρικής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο το συγκεκριμένο ποσοστό εξοικονόμησης είναι αρκετά μεγάλο αφού οι φετινές ανάγκες του Δήμου Χανίων σε καύσιμα πλησίασαν τις 330.000 ευρώ. Παράλληλα ο κ Πρωτοπαπαδάκης έκανε γνωστό ότι πλέον τα οχήματα που θα αγοράζει για τις ανάγκες του ο δήμος θα είναι όλα πετρελαιοκίνητα. Το δημοτικό πρατήριο θα στεγαστεί σε μεταλλικό κτήριο 1800 τετραγωνικών μέτρων, που θα κατασκευασθεί για την λειτουργία των αποθηκών και των συνεργείων του δήμου.

TAGS