Υποτονική αναμένεται η κίνηση το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς η οικονομική στενότητα αναγκάζει τους περισσότερους να γιορτάσουν το «ΟΧΙ» στο κλεινόν άστυ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» οι κρατήσεις εισιτηρίων προς τα νησιά είναι μειωμένες έως και 50% σε σχέση με πέρυσι, ενώ λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στα ΚΤΕΛ, αφού οι κρατήσεις είναι ελαφρά αυξημένες συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ένα από τα κεντρικά πρακτορεία του Πειραιά είχε εκδώσει περί τα 1.000 εισιτήρια για την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, ενώ πέρσι την ίδια ημέρα είχε κόψει 2.400.

Όσον αφορά τα ΚΤΕΛ οι υπεύθυνοι επιβεβαιώνουν ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική και οι κρατήσεις είναι αρκετές σε σχέση με πέρσι που η εθνική επέτειος έπεφτε μεσοβδόμαδα.

Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη η κίνηση στο σταθμό των ΚΤΕΛ σημειώνει πτώση κατά 20% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και τα μόνο τα έκτακτα δρομολόγια που έχουν πραγματοποιηθεί είναι προς την Αθήνα.

Η ίδια εικόνα και στο σταθμό του ΟΣΕ, όπου οι αμαξοστοιχίες είχαν μεν μεγάλη πληρότητα, αλλά δεν τοποθετήθηκαν επιπλέον βαγόνια.