Σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με την κατάληψη του υποκαταστήματος των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο,  την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, προσανατολίζονται οι συνταξιούχοι του νομού, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε γιατρούς αλλά και για τα τεράστια προβλήματα που όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζουν καθημερινά με το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω του πλαφόν. Όπως αναφέρουν η εφαρμογή του πλαφόν και ο περιορισμός του αριθμού των ραντεβού καθιστά σχεδόν αδύνατη την εξυπηρέτηση τους, αφού αυτό λήγει από τις πρώτες ημέρες του μήνα με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν γιατρό που να τους εξετάσει ή να συνταγογραφήσει τα φάρμακά τους.

Φανερά αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και στην οποία συμμετείχαν οι ενώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ, συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου και ο σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση που όπως υποστηρίζουν το επόμενο δεκαήμερο τόσο ο δήμαρχος Ρεθύμνου όσο και ο διευθυντής του ΙΚΑ δεν δώσουν λύσεις στα προβλήματα τους .

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι αναφέρουν: «Σε κοινή συνεδρίαση μας, αποφασίσαμε ομόφωνα να γίνει άμεσα συνάντηση με το διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ και με το δήμαρχο Ρεθύμνης. Εφόσον δεν δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε ΙΚΑ και ΚΑΠΗ, θα προβούμε σε κινητοποιήσεις με τη συνδρομή των εργαζομένων, στις 11-11-2011 στο υποκατάστημα των ιατρείων ΙΚΑ. Όλοι μαζί ενωμένοι για την επίλυση των πλαφόν και στελέχωση ιατρικού προσωπικού σε ΙΚΑ και ΚΑΠΗ που μας ταλαιπωρούν αφάνταστα».

Πηγή: rethnea.gr