Συνεχίζονται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι ενέργειες και οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, που γιορτάζεται σήμερα 31 Οκτωβρίου.
Φέτος, σε μια δύσκολη – οικονομικά - περίοδο για τη χώρα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επιλέγει να αποταμιεύσει για λογαριασμό των πελατών του, καλλιεργώντας την «κουλτούρα της αποταμίευσης» στη νέα γενιά.


Στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα κορύφωσης των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η ετήσια μεγάλη κλήρωση του νέου καταθετικού αποταμιευτικού λογαριασμού «ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 18 PLUS» για νέους (ηλικίας 18-28 ετών) από την οποία θα αναδειχθούν 10 τυχεροί. Ο πρώτος τυχερός θα κερδίσει το ποσό των 10.000 ευρώ και οι υπόλοιποι 9 από 1.000 ευρώ ο καθένας.   


Στο πλαίσιο μετάδοσης του θεσμού στη νέα γενιά, ο διαγωνισμός εικόνας Shoot it, χορηγός του οποίου είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επέλεξε να αφιερώσει τη φετινή του θεματική στην αποταμίευση καλώντας τους νέους να παράγουν τέχνη μέσω των νέων τεχνολογιών. Κάτω από το γενικό τίτλο «Ζουμ στη Δημιουργία - Kλικ στην Αποταμίευση», ο διαγωνισμός ζητά από τους συμμετέχοντες να παίξουν με τη φαντασία και τη δημιουργία, χρησιμοποιώντας την αμεσότητα του κινητού τηλεφώνου, ως μέσου έκφρασης. Το διαγωνιστικό αντικείμενο περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους (1’ – 5’) και Φωτογραφίες (minimum 3 – maximum 5), ενώ oι διακριθείσες συμμετοχές θα βραβευθούν με υποτροφίες για σπουδές στην φωτογραφία, το βίντεο και τις νέες τεχνολογίες.