Ακούς κατά καιρούς, διάφορα που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά: το ξύρισμα κάνει τις τρίχες να γίνουν γαϊδουρότριχες, βάλε μαγιονέζα στο μαλλάκι και θα λάμψει πιο πολύ από ποτέ. Ποιοι από αυτούς τους μύθους είναι αλήθεια και ποιοι όχι; Παρακάτω θα βρεις τους μύθους να σου αποκαλύπτονται και να γίνονται…πραγματικότητα! Μύθος 1ος: Βάλε αγγουράκι στο ματάκι για να φύγει το πρηξιματάκι! Μπορεί να το ξενύχτησες το προηγούμενο βράδυ δουλεύοντας ή διασκεδάζοντας και το επόμενο πρωί να ήρθες αντιμέτωπη με δύο πρησμένα ματάκια να σε κοιτάζουν με απορία. Μην ανησυχείς, άφησε το αγγουράκι να κάνει το θαύμα του αφού όπως λένε οι ειδικοί, ο μύθος ότι κάνει το πρήξιμο στα μάτια να υποχωρήσει είναι πραγματικότητα. Τα αγγούρια δίνουν μια λάμψη φωτεινότητας στην περιοχή των ματιών και εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους στη στιγμή!

Μύθος 2ος: Πρέπει να αλλάζεις συχνά σαμπουάν για να είναι αποτελεσματικά, σου έλεγε η μαμά σου και εσύ την κοιτούσες με δυσπιστία! Και όμως έκανες λάθος! Σύμφωνα με τους ειδικούς η τρίχα "συνηθίζει" στο ίδιο προϊόν και γι' αυτό το λόγο είναι καλό να έχεις 2 διαφορετικά σαμπουάν και δύο διαφορετικά κοντίσιονερ και να αλλάζεις για να έχεις μαλλάκι θεϊκό!

Μύθος 3ος: Το ξύρισμα κάνει τις τριχούλες σου να βγαίνουν γαϊδουρότριχες! Και όμως δεν είναι εντελώς ψέματα! Το ξυράφι είναι απαραίτητο εργαλείο στη ρουτίνα της ομορφιάς σου και όχι άδικα. Γρήγορο, πρακτικό και οικονομικό το ξυράφι στου προσφέρει λεία επιδερμίδα στη στιγμή, με ένα μικρό μειονέκτημα: η άκρη της τρίχας κόβεται απότομα με αποτέλεσμα, ήδη από την επόμενη μέρα να τσιμπάει στο άγγιγμα και να φαίνεται πιο άγρια. Όμως όταν μεγαλώσει αρκετά, η ίδια τρίχα δεν έχει καμιά διαφορά απ' ότι αν δεν την είχες ξυρίσει ποτέ.
πηγή: real.gr