Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας δύο επιχειρήσεων σε Αθήνα και Άρτα οι οποίες με τη λειτουργία τους έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).  Συγκεκριμένα, πρόκειται: α) για την ατομική επιχείρηση του κ. Κων/νου Ζαχαρόπουλου του Βασιλείου με έδρα την Αθήνα (Κωνσταντινουπόλεως 88, Βοτανικός), με αντικείμενο τη βιοτεχνία νωπών βουτύρων, στην οποία επιβλήθηκε και πρόστιμο 200.000 ευρώ και β) για την εταιρεία εμφιαλώσεως νερού "Πηγές Κωστηλάτας ΑΕ - Eurowaterland" με έδρα τα Θεοδώριανα Άρτας, οι οποίες διαπιστώθηκε να έχουν υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας των τροφίμων.  
   
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην ατομική επιχείρηση του κ. Κων/νου Ζαχαρόπουλου του Βασιλείου, επιβάλλεται η ποινή της ανάκλησης λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ, καθώς μετά από εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο προϊόν που διακινούσε βούτυρο "Κερκύρας Τετηγμένο Πρόβειο" διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν μη κανονικό - νοθευμένο. Η επιχείρηση ήταν υπότροπος, καθώς είχε ελεγχθεί τέσσερις (4) φορές από τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ, δεν είχε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους και της είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 103.000 ευρώ.  
   
Στην επιχείρηση "Πηγές Κωστηλάτας ΑΕ - Eurowaterland" επιβάλλεται η ποινή της προσωρινής αναστολής λειτουργίας έως ότου συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και αποδειχθεί ότι το φυσικό μεταλλικό νερό "ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ", στο οποίο είχαν ανιχνευθεί υψηλές συγκεντρώσεις βρώμικων ιόντων, είναι κατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση.  
   
Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε: «Έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παιχνίδια με την ασφάλεια των τροφίμων και κατ' επέκταση με τη δημόσια υγεία. Όσοι δεν σέβονται τη δημόσια υγεία και τον πολίτη-καταναλωτή, όσοι παραβιάζουν την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και ακόμη χειρότερα, όσοι αψηφούν τις υποδείξεις των ελεγκτών μας και συνεχίζουν να παρανομούν κατ' εξακολούθηση θα έρχονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις και ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα. Στόχος μας ήταν και παραμένει, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, τα τρόφιμα που καταφθάνουν στο τραπέζι μας να είναι ασφαλή και ποιοτικά. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
TAGS