Επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση της UNESCO να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως πλήρες μέλος της, εξέδωσε χθες η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:


«Η σημερινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της UNESCO υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος, αποτελεί νίκη του παλαιστινιακού λαού και όλων των φιλειρηνικών χωρών και κυβερνήσεων του κόσμου που δεν υπέκυψαν στις ωμές Ισραηλινές απειλές και στους απαράδεκτους εκβιασμούς που προηγήθηκαν της σημερινής ψηφοφορίας.  
Η απόφαση αυτή δικαιώνει την επιλογή της Παλαιστινιακής Αρχής και του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς να προσφύγουμε σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς ζητώντας την αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.  
Ο παλαιστινιακός λαός θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του, με ειρηνικά μέσα, με περισσότερη ελπίδα και πίστη ότι η διπλωματική μας εκστρατεία θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από τη διεθνή κοινότητα ως προς την αναγνώριση των αναφαίρετων εθνικών διακιωμάτων μας, και θα οδηγήσει στην αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, ώστε να έρθει επιτέλους η ειρήνη στην περιοχή.  
Εκ μέρους του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, κι ολόκληρου του Παλαιστινιακού λαού, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό για τη σημερινή στάση της Ελληνικής κυβέρνησης υπέρ της Παλαιστίνης στην ψηφοφορία στη UNESCO.  
            

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ»