Συνάντηση, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών από την 1η Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Τη συνάντηση συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθανάσιος Καρούντζος, και ο περιφερειακός διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης.

«Θέλουμε να ξεκινήσει η διαδικασία, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί μέχρι το τέλος του έτους, και εφιστούμε την προσοχή όλων, διότι θα είμαστε ουσιαστικά αμείλικτοι στο να μην βρεθεί τρόπος να πάνε τα παιδιά από την 1η του έτους στα σχολεία», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Καρούντζος. 

Δυστυχώς, όπως ανέφερε, μέχρι τώρα σε πάρα πολλούς Δήμους η διαδικασία έχει αποβεί άγονη και ο στόχος που σήμερα καλούμε αυτή τη συνάντηση είναι να επιστήσουμε την προσοχή για νέες ημερομηνίες και προθεσμίες, έτσι ώστε να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011. 

Είναι πολύ δύσκολο -πρόσθεσε- και σοβαρό το θέμα, πρέπει να προλάβουμε τα χρονικά όρια και πρέπει να αποφασίσουν και τα ΚΤΕΛ και οι Δήμοι ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί να οδηγείται σε περαιτέρω άγονες διαδικασίες, όπου οι ιδιώτες ή τα ΚΤΕΛ δεν πάνε να δώσουν προσφορές, ενώ επεσήμανε ότι «τα χρήματα είναι διασφαλισμένα».