Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΠ ΤΕΙ είχε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ ακολουθεί τις επόμενες μέρες συνάντηση και με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και του κινήματος "Ανοιχτά Πανεπιστήμια".  "Μετά από πάρα πολλά χρόνια χωρίς όργανα και οργανωμένες εκφράσεις, οι ίδιοι οι φοιτητές αρχίζουν το διάλογο για να καταθέσουν μια πρόταση συνολικά, ώστε να υπάρχει στη χώρα μας ενιαία έκφραση του φοιτητικού κινήματος. Το έχει ανάγκη η Ελλάδα, η νέα γενιά, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα".

Η συνάντηση με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα μετά από αίτημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ η συνάντηση με εκπροσώπους του κινήματος "Ανοιχτά Πανεπιστήμια" θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στο θέμα της συγχώνευσης τμημάτων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επεσήμανε ότι "προχωράει η υλοποίηση του νέου νόμου σε όλα τα επίπεδα".

Σε ερώτηση σχετική με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη συγκεκριμένη συγκυρία η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε: "Τοποθετήθηκα στο υπουργικό συμβούλιο ως όφειλα. Σήμερα ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συνάντηση με τους G20. Επιμένω και υπογραμμίζω, όπως έχω κάνει σε όλη την πολιτική μου διαδρομή, ότι μείζον διακύβευμα για τη χώρα είναι να διασφαλίζονται κάθε στιγμή η ευρωπαϊκή συμμαχία και η ευρωπαϊκή της προοπτική. Είναι μείζον διακύβευμα της εποχής και της στιγμής".