Τους καταπέλτες των πλοίων της NEL "Θεόφιλος" και "Κολοσσός" έχουν καταλάβει από το μεσημέρι συνδικαλιστές ναυτεργάτες, προκειμένου να μην επιτρέψουν την αναχώρηση των πλοίων. Το "Θεόφιλος" πρόκειται να αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 19.00 μμ, ενώ το "Κολοσσός", που μεταφέρει αυτοκίνητα, στις 17.00 μμ από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, για Κω και Ρόδο.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, προειδοποίησε χθες τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου με συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία της, διεκδικώντας την καταβολή αναδρομικών και οφειλομένων για τα πληρώματα της εταιρείας, βάσει των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που υπεγράφησαν το 2010 και το 2011.

Μάλιστα, το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το θέμα.

Από την πλευρά της η NEL, με σημερινή της ανακοίνωση, αρνείται ότι υπάρχει οποιαδήποτε οφειλή της εταιρείας προς τα πληρώματα, αναφέρει ότι θα εφαρμόσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά θα διατηρήσει και το δικαίωμά της να προσφύγει δικαστικά για το θέμα.

Οι συμβάσεις των ναυτεργατών, που προβλέπουν αυξήσεις 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011, συμφωνήθηκαν στα τέλη Μαρτίου, μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ΣΕΕΝ, και υπεγράφησαν από τον πρώην υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.

Η ΝEL στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας υπεγράφησαν από την ισχνή μειοψηφία της εργοδοσίας και επεβλήθησαν στις υπόλοιπες εταιρείες δια της βίας.
TAGS