Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την συνεδρίαση του ΠΕΣΥ επετέθη στον πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη, λέγοντας ότι η ονομασία του Ταμείου αρωγής των πυρόπληκτων με κεφάλαια ιδιωτών σε ''Ταμείο Μολυβιάτη'' ήταν ατυχής, καθώς ο κ. Μολυβιάτης δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα σημείο στις απαιτήσεις των ''ευγενών Ελλήνων'' που το χρηματοδότησαν. 

 Πρόσθεσε ότι, ''μετά από 4 χρόνια κανένας δεν έχει κάνει απολογισμό για τα χρήματα αυτά'', υπογραμμίζοντας ότι ''αυτή είναι μια συμπεριφορά η οποία αποτελεί το κακό παράδειγμα για την περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει εξασφαλίσει ήδη 15 εκατομμύρια ευρώ με τις σκληρές της παρεμβάσεις προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου το ταμείο ανήκει τώρα''. 

 Ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε σίγουρος ότι τα χρήματα που θα εξασφαλίσει η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι περισσότερα από αυτά που το ταμείο μπορούσε να διαθέσει και ότι θα ζητήσει εξηγήσεις για τα χρήματα του Ταμείου που τελικά κατέληξαν στη μαύρη τρύπα των ταμείων του δημοσίου, προσφεύγοντας σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια αν χρειαστεί, διαφορετικά τόνισε τα χρήματα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους δωρητές.