Εγγραφα και στοιχεία αναφορικά με βεβαιωμένα αλλά μη εισπραχθέντα πρόστιμα, που αφορούν σε λαθρεμπόριο καυσίμων, κατέθεσε χθες στον οικονομικό εισαγγελέα, Σπύρο Μουζακίτη, ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης.
Η παραίτηση του στελέχους του υπουργείου Οικονομικών επισήμως αποδόθηκε σε «προσωπικούς λόγους», ωστόσο συνδέεται αιτιωδώς, όπως επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» με την άρνηση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που γίνονταν έλεγχοι και εντοπίζονταν φορολογικές παραβάσεις, τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ή ακυρώνονταν με διάφορα προσχήματα.

Ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ζήτησε τη διερεύνηση του παρασκηνίου που προηγήθηκε της παραίτησης του κ. Σπινέλλη, καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως το κακούργημα της απιστίας. Και στο πλαίσιο η εισαγγελική έρευνα, πάντως, προχωρεί με ταχείς ρυθμούς και συντόμως αναμένεται να ολοκληρωθεί με την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος των υπευθύνων. Επί του παρόντος, ο εισαγγελέας εξετάζει υπαλλήλους, καθώς και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συγκεντρώνοντας στοιχεία, ενώ προσεχώς αναμένεται να κληθεί και ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Καπελέρης, προκειμένου να διευκρινίσει τους λόγους έκδοσης της εγκυκλίου.Πηγή: Καθημερινή