Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας και διευθυντικό στελέχος της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Π. Πανούσης, που συνελήφθη χθες από μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας για μη καταβολή χρεών, συνολικού ποσού 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, από γνωστή κατασκευαστική εταιρία στην οποία είναι μεγαλομέτοχος.
Σε βάρος του 62χρονου επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πλημμμεληματικού βαθμού κατηγορία της μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο και η υπόθεση παραπέμφθηκε να κριθεί ενώπιον του αυτόφωρου τριμελούς δικαστηρίου.

Ο επιχειρηματίας είναι εμπλεκόμενος σε υπόθεση χειραγώγησης συγκεκριμένης μετοχής το 1999-2000 και έχει παραπεμφθεί σε δίκη, με άλλα 13 πρόσωπα, για κακουργηματικές πράξεις που απάγγελθηκαν στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης του λεγόμενου "παραδικαστικού κυκλώματος" και του χειρισμού της δικογραφίας για τις "μετοχές-φούσκες", από την τότε ανακρίτρια κ.Κ.Μπουρμπούλια. Είχε μάλιστα κριθεί προφυλακιστέος από τους Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης και είχε αποφυλακιστεί, καλοκαίρι 2008, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του επιχειρηματία, η φοροδιαφυγή προέκυψε μετά από οικονομικό έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών για το 2010 στην εταιρία που διευθύνει. Οι οικονομικές αρχές εντόπισαν ότι δεν έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο ποσά, από χαρτόσημα και άλλα, και όχι ΦΠΑ όπως είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί, όπως προέκυψαν από τις δραστηριότητες εταιρίας εντός του ελεγχόμενου οικονομικού έτους.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η αδυναμία του να καταβάλει τα επίμαχα οφείλεται στη μη πληρωμή της εταιρείας του από το Δημόσιο για σειρά κατασκευαστικών έργων που έχει εκτελέσει.