Σύσκεψη εργασίας για τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό και εμπορευματικό, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή της μελετητικής εταιρείας, των αντιπεριφερειαρχών, του προέδρου του ΠΕΣΥ και τους προέδρους των ξενοδοχειακών ενώσεων και των Επιμελητηρίων.  Σκοπός της σύσκεψης ήταν η κατάρτιση του οδικού χάρτη των άμεσων ενεργειών που πρόκειται να γίνουν για το αεροδρόμιο της Τρίπολης και οι οποίες αφορούν την ολοκλήρωση και επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης, υποβολή πρότασης στην Πολεμική Αεροπορία και στη συνέχεια υποβολή πρότασης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ο κ. Τατούλης ζήτησε σφιχτό χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της μελέτης και συγκεκριμένα ως τις αρχές Δεκεμβρίου 2011. 

Οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως και η περιφέρεια θα υποστηρίξει το στόχο αυτό, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, χαρακτηρίζοντας το δήμο Τρίπολης ως σημείο αναφοράς στην όλη προσπάθεια. 

Τα Επιμελητήρια, όπως επίσης και οι ενώσεις ξενοδόχων, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, δήλωσαν απερίφραστα τη στήριξή τους προς την περιφέρεια. 

Ο δήμος Τρίπολης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου για διευκόλυνση και επιτάχυνση των διαδικασιών. 

Η ύπαρξη συγκεκριμένης μελέτης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, θα ξεπεράσει τα προβλήματα βιωσιμότητας και αναγκαιότητας και θα προσφέρει την απαραίτητη πίεση για τη δημιουργία αμιγούς low cost αεροδρομίου, το οποίο αποτελεί πολύ ισχυρό χαρτί στην αγορά. 

Επίσης, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο από κοινού, και όχι ανταγωνιστικά, με το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα συντελέσουν αποφασιστικά σημείωσε, στην ανάπτυξη της Περιφέρειας. 

 ''Ήδη επεξεργαζόμαστε την πρόταση χρηματοδοτικής ενίσχυσης του αεροδρομίου της Καλαμάτας και εξετάζουμε την επιδότηση της επισκεψιμότητας'', ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι προς την ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η τοπική αυτοδιοίκηση.