Για απάτη σχετική με τις ασφάλειες, ψευδορκία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατηγορείται ένας 36χρονος Ηρακλειώτης , ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, την κλοπή του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, το οποίο - όπως είχε δηλώσει τότε- είχε σταθμεύσει κοντά στο κολυμβητήριο στην περιοχή Ξηροπόταμου στο Ηράκλειο.
 Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, το συγκεκριμένο όχημα μεταφέρθηκε αρχές Απριλίου - ένα μήνα δηλαδή πριν δηλωθεί η κλοπή του - με ακτοπλοϊκό μέσο, από  λιμάνι της πόλης Βελγίου, σε πόλη της Δυτικής Αφρικής.

Μάλιστα η μεταφορά του οχήματος στο Βέλγιο είχε γίνει τον Μάρτιο.

Ο 36χρονος αφού κατήγγειλε ότι το αυτοκίνητο του εκλάπη , με την χρήση της ψευδούς βεβαίωσης και με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, έπεισε την εταιρεία ασφάλισης οχήματος στην εκπλήρωση συμβατικής υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης ποσού 11.000 ευρώ, η οποία έως και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Χθες , ο 36χρονος, εξεταζόμενος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ομολόγησε την απάτη, δηλώνοντας ότι απέστειλε το όχημα με μεταφορική εταιρεία η οποία εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε μεσάζοντα υπήκοο Γερμανίας, προκειμένου αυτός να πετύχει την πώληση και αποστολή του σε χώρα της Αφρικής. Μάλιστα ο Γερμανός , αποκόμισε κέρδος ποσού 2.000 ευρώ, ως αντίτιμο της τελικής πώλησης.

Πάντως ο Ηρακλειώτης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου.

Πηγή: Cretalive.gr