Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Σπάρτης, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση της αρπαγής, τον Αύγουστο, 64χρονης γυναίκας μαζί με τον σύζυγό της από το σπίτι τους στον Μυστρά. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Τρεις από τους δράστες, 37, 39 και 36 χρόνων, συνελήφθησαν ήδη στη Σπάρτη, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ταυτοποίηση άλλων δύο εμπλεκομένων αλλοδαπών.

Kατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ο ειδικότερος ρόλος και η συμμετοχή καθενός από τους πέντε δράστες, καθώς και ο τρόπος που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η απαγωγή, στην οποία ηγετικό ρόλο είχε ο 37χρονος συλληφθείς, μαζί με τον 39χρονο συνεργό του.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν στις 16 Αυγούστου 2011, όταν τρία άτομα, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στο σπίτι του ζεύγους και με την απειλή μαχαιριού άρπαξαν 200 ευρώ και τρία κυνηγετικά όπλα. Στη συνέχεια, με το αυτοκίνητο των ιδιοκτητών του σπιτιού, μετέφεραν το ζευγάρι, με δεμένα τα χέρια και καλυμμένα τα κεφάλια τους, σε σημείο της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου, όπου εγκατέλειψαν τον άντρα μέσα στο αυτοκίνητό του κι έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους τη σύζυγό του.

Τις επόμενες τρεις ημέρες οι δράστες τηλεφωνούσαν και απαιτούσαν από το σύζυγο της απαχθείσας μεγάλο χρηματικό ποσό για να την ελευθερώσουν. Το δράμα της 64χρονης τελείωσε, όταν κατόρθωσε να διαφύγει από τον χώρο, που την κρατούσαν, και εντοπίστηκε από ιδιώτη στην εθνική οδό Σπάρτης - Γυθείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σπάρτης.