Τα εγκαίνια της νέας υπηρεσίας, της τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, που έχει έδρα το Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της Κυριακής. Η υπηρεσία, τα κεντρικά της οποίας στεγάζονται στο πρώην δημαρχείο Λαππαίων στην Επισκοπή, θα λειτουργήσει και επίσημα από την προσεχή εβδομάδα, με 53 άτομα προσωπικό συνολικά σε όλη την Κρήτη. Η εκδήλωση εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου της Επισκοπής και στη συνέχεια θα γίνει επιθεώρηση του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται και το αστυνομικό τμήμα Λαππαίων.
Έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, να παραβρεθούν στα εγκαίνια – εκτός απροόπτου – τόσο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, όσο και ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

Με 53 αστυνομικούς

Η Τροχαία του ΒΟΑΚ θα λειτουργήσει με 53 αστυνομικούς σε ολόκληρο το νησί. Οι 19 (εννέα αποσπασμένοι από την Αθήνα μετά από τις αιτήσεις που έκαναν οι ίδιοι και 10 από τις υπηρεσίες του Ρεθύμνου) θα στελεχώσουν την κεντρική υπηρεσία που θα έχει την έδρα της στην Επισκοπή, στο κτήριο του πρώην δημαρχείου Λαππαίων, που διαμορφώθηκε κατάλληλα και για τη στέγαση της εν λόγω υπηρεσίας και του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Δέκα αστυνομικοί θα στελεχώνουν το κλιμάκιο των Χανίων, έντεκα το κλιμάκιο του Ηρακλείου και στον σταθμό της υπηρεσίας έχει δημιουργηθεί στη Νεάπολη Λασιθίου θα υπηρετούν 13 άτομα.

Το γεγονός ότι για τη στελέχωση της υπηρεσίας έχουν αποσπαστεί δεκάδες αστυνομικοί από υπηρεσίες της Α.Δ. Ρεθύμνου και των γειτονικών νομών έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους των αστυνομικών, που θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο αποψιλώθηκαν οι υπηρεσίες για να δημιουργηθεί μία καινούρια, με τον ίδιο ουσιαστικά αριθμό προσωπικού…