Σε ανακοινωσή του το ΚΚΕ καλεί σε διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια τους πολίτες ενάντια στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Οι πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι αγώνες μας, πριν από όλους αυτοί στους τόπους δουλειάς, είχαν και έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Αποτέλεσμα αυτών των αγώνων, που το ΠΑΜΕ έβαλε την αποφασιστική του σφραγίδα, είναι οι σημερινές εξελίξεις, οι δυσκολίες της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων. Χάριν σε αυτούς τους αγώνες ο λαός έμεινε όρθιος, δε γονάτισε και δεν υποτάχθηκε στους εκβιασμούς και τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές.

Με το ΠΑΜΕ μπροστά, αποκαλύφθηκε όλος ο σχεδιασμός κυβέρνησης, πλουτοκρατίας και ΕΕ να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης στο λαό. Ξεγυμνώθηκαν τα παραμύθια για την ΕΕ και το ρόλο της.

Τα αστικά κόμματα, μαζί με τα διεθνή ιμπεριαλιστικά επιτελεία, δεν παραιτούνται από τη βάρβαρη πολιτική τους. Προσπαθούν να σώσουν με κάθε μέσο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και να υποτάξουν τους εργαζόμενους.

Μπροστά στην κρίση, που βαθαίνει και επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, επιστρατεύουν όλες τους τις δυνάμεις για να προστατεύσουν το εκμεταλλευτικό τους σύστημα, με μεγαλύτερη καταπίεση οικονομική και πολιτική των εργαζόμενων, των λαών. Η νέα κυβέρνηση που συγκρότησαν δεν έχει καμία σχέση με το λαό και τα προβλήματά του.

Είναι κυβέρνηση βαθιά εχθρική και έχει ως αποστολή να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τη σωτηρία των μονοπωλίων και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα. Θέλουν να ψηφίσουν με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις τη νέα συμφωνία και τα νέα αντιλαϊκά μνημόνια, που θα δέσουν το λαό χειροπόδαρα για πολλά χρόνια».
TAGS