«Άναψαν» τα αίματα χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων κατά την εκδίκαση υπόθεσης χασισοφυτείας που είχε εντοπιστεί το καλοκαίρι του 2009 σε θερμοκήπιο στην Ιεράπετρα.  Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ένας νεαρός από τον Μυλοπόταμο, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για την καλλιέργεια μεγάλων χασισοφυτειών στην περιοχή του.

Οι τόνοι ανέβηκαν από πλευράς της εισαγγελέως έδρας όταν κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί στο νομό Λασιθίου. Η ένσταση της εισαγγελέως είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο αστυνομικός είχε κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Τον είχε καλέσει ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, θέλοντας να ενισχύσει τους ισχυρισμούς των πελατών του περί της αθωότητας τους. Η εισαγγελέας ρώτησε τον στυνομικό αν έχει έγγραφη άδεια από την υπηρεσία του για να καταθέσει. Ο αστυνομικός απάντησε ότι δεν είχε κάποιο σχετικό χαρτί και ότι είχε πάρει προφορική άδεια, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισαγγελικής λειτουργού, η οποία ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση και να συλληφθεί ο αστυνομικός για παράβαση καθήκοντος, όπως προβλέπεται από τον κώδικα.

Τελικά, η κατάθεση του αστυνομικού αποσύρθηκε.

Ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς ήταν υπότροπος, ενώ δεκαετή ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε στον Αλβανό, ο οποίος είχε συλληφθεί μέσα στον χώρο της χασισοφυτείας. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν. 


Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ/cretalive.gr