Παρά το γεγονός ότι στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ο νέος νόμος-πλαίσιο, τα πανεπιστήμια εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγών κατά του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφυγές αναμένεται να αρχίσουν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που θα καταθέσει αίτηση στο ΣτΕ εναντίον της διαπιστωτικής πράξης της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, βάσει της οποίας ορίστηκαν τα μέλη της 5μελους επιτροπής που θα διενεργήσει τις εκλογές για τα πρώτα μέλη των νέων συμβουλίων διοίκησης.

Το ΑΠΘ αναμένεται να προσβάλλει και το νέο εκλογικό σύστημα της “ταξινομικής ψήφου”, με το οποίο θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές των μελών που θα απαρτίζουν το νέο Συμβούλιο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και εξωπανεπιστημιακά μέλη. Ως γνωστόν ήταν μία από τις βασικές αιτίες της αντιπαράθεσης υπουργείου και πρυτάνεων, που αντιδρούν στην πλειοψηφία τους στη συγκεκριμένη διάταξη.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας όρισε 5μελή επιτροπή για τις εκλογές στο ίδρυμα, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην πρύτανης του ιδρύματος Α. Μάνθος.
TAGS