Δεσμεύονται λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία του Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton


Στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και θυρίδων που έχουν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Proton Bank προχωρά με εντολή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, κ. Γιάννη Δραγάτση.    

Σήμερα ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον εισαγγελέα τόσο ο επιχειρηματίας, όσο και τα έξι στελέχη της τράπεζας που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων. Πρόκειται για μέλη του ΔΣ της Proton Bank, αλλά και μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας.

Το νέο ραντεβού τους με τον εισαγγελέα ορίστηκε για τις 22 Νοεμβρίου ενώ τις επόμενες ημέρες ο κ. Δραγάτσης αναμένεται να στείλει κλήσεις σε περισσότερα άτομα.    

Η υπόθεση που ερευνά ο κ. Δραγάτσης αφορά δάνεια υψηλού πιστωτικού ρίσκου που χορήγησε το έτος 2010 η Proton Bank, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνουν το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με καταγγελίες η μεγάλη πλειοψηφία των ποσών των δανείων κατευθύνθηκε σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο