Συνάντηση Παπουτσή με πρυτάνεις ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου με Πρυτάνεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Αθήνας και συζήτησαν θέματα σχετικά με το μαζικό και ασφαλή εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Στη συνάντηση ο υπουργός κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν στη μαζική συμμετοχή των πολιτών και την περιφρούρηση της πορείας και των εκδηλώσεων.

Από την πλευρά των Πρυτανικών Αρχών συμμετείχαν ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος, η Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Τόνια Μωροπούλου, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Τσάλτας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Πρύτανης του Γεωπονικού κ. Κωνσταντίνος Φεγγέρος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Λιούκας καθώς και επιχειρησιακοί παράγοντες, όπως και εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή: «Όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους. Όλοι μας, ο καθένας από το χώρο ευθύνης του, πρέπει να συμβάλουμε για τη μαζική και ειρηνική συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 17 Νοέμβρη».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο