Ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία είναι το νερό των πηγών στο Καβούσι Αποκορώνου Χανίων, όπως προκύπτει από ελέγχους και την έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.   
Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της έκθεσης, ύστερα από σχετικούς ελέγχους είχε κριθεί ακατάλληλο προς πόση το νερό με το οποίο υδρεύονταν κάτοικοι των περιοχών Καποκιανά, Πρόβαρμα, Άγιοι Πάντες, Παιδοχώρι, Μελιδόνι, Πεμόνια, Φρες, Τζιτζιφές.  
   
Το περιεχόμενο της έκθεσης δημιούργησε ανησυχία, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Μανώλης Χαριτάκης μίλησε σήμερα για μεμονωμένο περιστατικό που αφορά, όπως είπε, μόνο τη συγκεκριμένη πηγή.  
   
Πάντως, ο ίδιος χαρακτήρισε το πρόβλημα πολύ σοβαρό αφού σχετίζεται άμεσα με τη δημόσια υγεία, αλλά σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε από τις περίπου 75 δεξαμενές και τα αντλιοστάσια το πρόβλημα με την ποιότητα νερού παρουσιάστηκε από την πηγή στη δεξαμενή στο Καβούσι όπου ήδη γίνονται παρεμβάσεις.  
   
Ήδη, όπως ανέφερε, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης ο δήμος Αποκορώνου ελέγχει την ποιότητα των νερών της περιοχής, έχει γίνει άσπρισμα και σοβάντισμα στις δεξαμενές, ενώ, όπως είπε ο δήμος, θα προχωρήσει και στη χλωρίωση του νερού της πηγής, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο.  
   
Παράλληλα, σε όλες τις δεξαμενές γίνονται εργασίες συντήρησης.  
   
Χθες, με καταγγελία του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, είχε αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα παρουσιάζοντας την έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.
TAGS