Μεταβολή στο σκηνικό του καιρού από σήμερα το βράδυ. Κακοκαιρία και χιόνια στα ορεινά αναμένονται το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά για σήμερα, Πέμπτη:

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά κυρίως από τις βραδινές ώρες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου με σταδιακή πτώση από τη νύχτα. 


Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 


Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:
λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανόν στις παραθαλάσσιες περιοχές να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Θεσσαλίας να χιονίσει. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.  Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα βόρεια σταδιακά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου. 


Κυκλάδες, Κρήτη: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. 


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 


Αττική: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βραδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. 


Θεσσαλονίκη: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Άνεμοι: ασθενείς και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της βόρειας χώρας και κυρίως στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ σιγά -σιγά και στα δυτικά οι συννεφιές θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν και εκεί τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν 5 με 6 μποφόρ αλλά θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από 1εναν εώς 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εώς 18 βαθμούς και στα δυτικά εώς 20 βαθμούς ενώ στα νησιά από 12 εώς 20 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, συννεφιές και τοπικές βροχές ενώ την Κυριακή θα βρέξει και στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε μόνο συννεφιές.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα ανατολικά όμως και ιδιαίτερα στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μεγάλη πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα όπου θα σημειωθεί και παγετός κυρίως το πρωί και το βράδυ. Πιο αναλυτικά ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εώς 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εώς 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εώς 15 με 16 βαθμούς.