Φουντώνει καθημερινά το κύμα αντίδρασης των δήμων του Πειραιά ενάντια στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η δημοτική αρχή Κορυδαλλού ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει νομική υποστήριξη σε όσους δημότες δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο τέλος, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και ο δήμος Νίκαιας - Ρέντη.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό, ο δήμος Νίκαιας - Ρέντη τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση στο δημαρχείο της Νίκαιας σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος έχει εκδώσει ήδη σχετικό ομόφωνο ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό των δημοτών του και θα στηρίξει κάθε κινητοποίησή τους.


Στο πλαίσιο αυτής της συμπαράστασης, στο ισόγειο του δημαρχείου, λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης των δημοτών για πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών (μέσω ΑΤΜ) και για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών για ασφαλιστικά μέτρα κατά του χαρατσιού.

Στο μεταξύ, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά φέρνει η δημοτική κίνηση Συμμαχία στον Πειραιά το θέμα της στήριξης των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης, Γιάννης Καρδαράς, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ) σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Ήδη και ο ΔΣΠ έλαβε απόφαση ότι από ώρες 14:00 έως 15:00 καθημερινά στα γραφεία του (Ηρώων Πολυτεχνείου, αριθμ. 47) δικηγόροι σε εθελοντική βάση θα συμβουλεύουν τους πολίτες.

Μάλιστα, - τονίζει - το επιβληθέν τέλος δεν λαμβάνει υπόψη τα εισοδηματικά κριτήρια του κάθε πολίτη-ιδιοκτήτη (εάν δηλαδή είναι εργαζόμενος, άνεργος, διαφορετική περιουσιακή και οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.) και επομένως είναι αντισυνταγματικός ο νόμος επιβολής του τέλους και μένει να κριθεί και από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Σημειώνεται ότι η πρώτη προσφυγή κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι από το σωματείο Έλληνες Φορολογούμενοι και την Ανώνυμη Εταιρεία Eurocapital.