Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος με σημερινή ανακοίνωσή της, "καταγγέλλει την πρακτική και τακτική του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για τη μη υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων που θα καθορίζουν τα διαδικαστικά και οικονομικά θέματα, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Κανένας αρμόδιος ή αναρμόδιος δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον. Ήδη έξι ημέρες πριν από τις εκλογικές διαδικασίες λειτουργούν εκλογικά συνεργεία για τους διορισμούς δικαστικών αντιπροσώπων, εφορευτικών επιτροπών και ανακήρυξης συνδυασμών υποψηφίων χωρίς να έχουν συγκροτηθεί νόμιμα, αφού δεν υπάρχουν οι υπουργικές αποφάσεις", συνεχίζει η ΟΔΥΕ.

Ακόμη, αναφέρει η Ομοσπονδία, οι διορισμοί που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους είναι σήμερα 3.000.

Και καταλήγει η ΟΔΥΕ, "η ευθύνη για τα προβλήματα που θα υπάρξουν κατά τις εκλογικές διαδικασίες θα βαρύνουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών που δεν ενδιαφέρονται για την ομαλή και γρήγορη διεξαγωγή των εκλογών".