Η πετρελαιοκίνηση των χιλιάδων μικρών φορτηγών που εφοδιάζουν με αγαθά την περιφέρεια του Λεκανοπεδίου, συντελεί στον περιορισμό του κόστους μεταφοράς, δίνοντας μια ανάσα στις χειμαζόμενες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, εμπορικές επιχειρήσεις, επισημαίνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Αττική.  Η Ομοσπονδία τονίζει ότι η απαγόρευση αποτελούσε ανταγωνιστικό μειονέκτημα των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

"Αίρεται ένα μέτρο που είχε επιβληθεί προ εικοσαετίας, καταλήγει η Ομοσπονδία, όταν η τεχνολογία ήταν τελείως διαφορετική και η ατμοσφαιρική ρύπανση ήταν σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα. Σήμερα η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ και η κίνηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων δεν αποτελεί αιτία ρύπανσης μεγαλύτερη από αυτή των βενζινοκίνητων".

Η διαφορά τιμής της αμόλυβδης από το πετρέλαιο κίνησης, υπερβαίνει τα 16 λεπτά το λίτρο. Η μέση τιμή της βενζίνης σήμερα είναι 1,659 ευρώ και του ντήζελ κίνησης 1,495 ευρώ.