Η ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Βόρειας Μανιτόμπα Νίκη Άστον (Niki Ashton) είναι η νεότερη υποψήφια γιά την κούρσα της διαδοχής στο Νεοδημοκρατικό Κόμμα του Καναδά, που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η Νίκη Άστον η οποία μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά δηλώνει ως μητρική της γλώσσα τα ελληνικά. Μιλάει επίσης ισπανικά ενώ μαθαίνει κινέζικα, ρωσικά και τούρκικα. Στα 29 της χρόνια δοκιμάζει την τύχη της στον ευρύτερο πολιτικό στίβο του Καναδα φιλοδοξώντας να πάρει θέση στην κούρσα διαδοχής του Τζάκ Λέιτον, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Καναδά.

Η Νίκη Άστον, σε συνέντευξη τύπου στο Μόντρεαλ, εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους με την άνεσή της να κινείται ανάμεσα στα αγγλικά και τα γαλλικά, ενώ δήλωσε ότι επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος, στην πόλη που είναι όμορφη και ανήκει στην επαρχία του Κεμπέκ, όπου αναδέιχθηκε το κόμμα της στην αξιωματική αντιπολίτευση του Καναδά σαρώνοντας 50 έδρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Νίκη Αστον είναι κόρη του επαρχιακού υπουργού Πολυπολιτισμού της Μανιτόμπα, Στίβ Αστον και της Ελληνίδας συζύγου του. Παντρεύτηκε το Σεπτέμβριο τον εκλεκτό της καρδιάς της Ράιαν Μπάρκερ με ορθόδοξο γάμο σε ναό της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα, απ' όπου κατάγεται η μητέρα της.