Αύριο Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 09.00 το πρωί δίνεται η εκκίνηση του 29ου κλασικού μαραθώνιου της Αθήνας, ο οποίος γίνεται υπό την αιγίδα της Unesco και είναι αφιερωμένος στον Γρηγόρη Λαμπράκη.
Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι από 96 διαφορετικές χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στις διαδρομές των 5, των 19 και των 42 χιλιομέτρων.

Στις λίστες των όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή -και μάλιστα στα 42 χιλιόμετρα- είναι μάλιστα και δύο πρεσβευτές. Ο αυστριακός πρεσβευτής, Μίκαελ Λίνχαρτ, και ο Ιάπωνας πρεσβευτής, Κιρόσι Τόντα, με 10 συνεργάτες του από την πρεσβεία.

Στις λίστες των συμμετεχόντων μπορεί να δει κανείς και πολλά πρόσωπα από το χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και της πασαρέλας που αγωνίζονται είτε ως μονάδες είτε ενταγμένοι σε σωματεία με τα οποία τρέχουν υπέρ κοινωφελών σκοπών.

Η Μαρία Μενούνος, ο Νίκος Αλιάγας, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Χρήστος Φερεντίνος και η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι μερικά μόνο από τα λαμπερά ονόματα που θα δώσουν το παρών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια άξια λόγου, η οποία στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Η πιο σημαντική συμμετοχή είναι αυτή του Κενυάτη Ρέιμοντ Μπετ, περσινού νικητή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος δήλωσε πως θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ διαδρομής στον φετινό μαραθώνιο και να ξεπεράσει το ρεκόρ του Ιταλού Στέφανο Μπαλντίνι (2.10.55) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Σεβαστή θα δώσουν την εκκίνηση στις 9.30 στους λαϊκούς αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στη διαδρομή των 5 χλμ. θα τρέξουν 4.500 αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων οι 300 ξένοι ενώ στα 10 χλμ. θα μετάσχουν 5.000 αθλητές. 


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Την ημέρα του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος θα κλείσουν από τις 8 το πρωί και θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 17.30. Η διαδρομή που θα απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων είναι: Λ. Μαραθώνος - οδός Μαραθωνοδρόμων - Τύμβος Μαραθώνα - οδός Μαραθωνοδρόμων - Λ.Μαραθώνος - Λ.Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 9.30 μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ. Οι δρόμοι που θα διασχίσουν οι δρομείς και θα παραμείνουν κλειστοί είναι: Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Βασ. Κων/νου - Ριζάρη - Βασ. Σοφίας - Βασ. Αμαλίας - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο ύψος του Θεάτρου Ηρώδου Αττικού) - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Βασ. Αμαλίας - Βασ. Ολγας - Β.Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο. Την ίδια ώρα θα δοθεί η εκκίνηση των 10 χλμ. επίσης μπροστά από το Καλλιμάρμαρο και οι δρομείς του συγκεκριμένου αγώνα θα περάσουν από τους παρακάτω δρόμους οι οποίοι επίσης θα παραμείνουν απροσπέλαστοι: Παναθηναϊκό Στάδιο - Β.Κων/νου - Βασ. Σοφίας - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων (αναστροφή ΓΚΝ Αθηνών) - Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Λ.Β.Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο.