Μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε στις δύο το μεσημέρι η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου: «Είναι μεγάλο το βάρος που αναλαμβάνω λόγω και του μεγάλου έργου του προκάτοχου μου. Θα προσπαθήσω να ικανοποιήσω όλες τις προσδοκίες» είναι τα πρώτα λόγια του Μητροπολίτη κατά την πανηγυρική άφιξη του στο λιμάνι στις 10.30 το πρωί.

Η τελετή της ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων, την Μητρόπολη Ζακύνθου, παρουσία εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολιτών από διάφορες περιοχές της χώρας, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Ο νέος μητροπολίτης Ζακύνθου αναχώρησε στις 9:00 το πρωί από την Κυλλήνη με το πλοίο της γραμμής και στις 10:15 πμ τον υποδέθηκαν στο λιμάνι του νησιού, ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο προκάτοχός του επίτιμος πλέον Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας.

Ακολούθως έγινε επίσημη υποδοχή στην πλατεία Σολωμού από το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη ο οποίος τον υποδέχτηκε στο νησί. Κατά την αντιφώνηση του ο Διονύσιος αναφέρθηκε στην δική του καταγωγή από την Ζάκυνθο ενώ εξήρε την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το απόγευμα θα τελεστεί επίσημος Αρχιερατικός Εσπερινός στην ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Αύριο Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 8 πμ, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου η Ενθρονιστήρια Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου.