Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει όλη τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες και χιόνι στα ορεινά. Άνεμοι ως δέκα μποφόρ.
Ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν και σήμερα στα πελάγη, η ένταση των οποίων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνει κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ. 

Από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο.

Για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων μόνο κλειστού τύπου, ενώ δεν γίνονται δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν στη διάρκεια της ημέρας, γι' αυτό καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πριν αναχωρήσουν, να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ή τα τουριστικά πρακτορεία.


Αναλυτικά ο καιρός:

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το βραδυ. Θερμοκρασία: από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα. Πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της στερεάς και της Πελοποννήσου κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ. Σχετική εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με βροχές και στα νοτιοανατολικά τμήματα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: βόρειοι 7 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και στα νότια βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ με σχετική εξασθένηση από το βραδυ. Στα νότια ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι. Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα πάνω από τα χίλια μέτρα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Σχετική εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς  Κελσίου.