Η πορεία του κρατικού προϋπολογισμού συζητήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τους αρμόδιους υφυπουργούς και τα υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης. Ο στόχος γα το έλλειμμα και η υστέρηση των εσόδων σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί πιέζουν για την είσπραξη εσόδων ύψους 12 δισ. στο επόμενο δίμηνο. 
Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ να εντείνει τις πιέσεις προς τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρά στην ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτόφωρου. 

Ανώτατοι παράγοντες του ΣΔΟΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα λίστες με τα ονόματα οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας ( ληξιπρόθεσμες οφειλές) και αμέσως μετά θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία μεταξύ των οποίων και το αυτόφωρο.

 Άλλωστε, με ανακοίνωσή του σήμερα το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε τους οφειλέτες αυτούς να φροντίσουν άμεσα και μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για να μην συμπεριληφθούν στις λίστες και να αποφύγουν έτσι την ενεργοποίηση των μέτρων που προβλέπει η νομοθεσία.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.    

Ο προϋπολογισμός θα είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων με την τρόικα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση από τα μέσα της εβδομάδας, αμέσως μετά την ψήφιση, δηλαδή, των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τη Βουλή.