Δεν έχει γίνει καμία εισαγωγή επικίνδυνων χημικών ουσιών στην Ελλάδα, των οποίων να κάνει χρήση η ελληνική αστυνομία στο πλαίσιο καταστολής διαδηλώσεων. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα στη Bουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερώτηση που έθεσε η βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη
 
Συγκεκριμένα, η ερώτηση αφορούσε την χρήση της ουσίας CS, που έχει προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, με βάση την κοινοτική νομοθεσία, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. διατηρούν σύστημα επίσημων ελέγχων και στο πλαίσιο αυτό, ειδικά για παρασκευάσματα από χώρες εκτός Ε.Ε. και εφόσον συντρέχουν λόγοι παραβίασης διατάξεων, νόμων ή κανονισμών, στις πύλες εισόδου αυτής, ο έλεγχος που διεξάγεται, θα είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση εισαγωγής του προϊόντος, πράγμα το οποίο, δεν συνέβη.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω χημικά-δακρυγόνα εισάγονται από την Τσεχία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, ενώ ειδικά για τα προερχόμενα από τη Γερμανία είδη, παράγονται από την εταιρία Rheimental.
 
Μάλιστα, ο κ. Παπουτσής διαβίβασε στη Bουλή έγγραφο του Γενικού Χημείου του Κράτους του περασμένου Ιουλίου, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος είχε αποστείλει δείγματα για ανάλυση. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι “στα τρία από τα πέντε δείγματα που είχε αποστείλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ανιχνεύτηκε η ουσία CS, διάφορα μέταλλα και στοιχεία”, αλλά αυτή δεν έχει ως σήμερα ταξινομηθεί ως επικίνδυνη ουσία.