Αντίθετη με τους δικονομικούς κανόνες είναι, σύμφωνα με την υπεράσπιση, η εξέταση του πρώτου και βασικού μάρτυρα στη δίκη για τη συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, καθώς πρόκειται για τον προϊστάμενο του 1ου τμήματος αντιμετώπισης εσωτερικής τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής.  Ο συγκεκριμένος μάρτυρας επρόκειτο να καταθέσει τη Δευτέρα, κάτι που δεν έγινε εξαιτίας της ένστασης που κατέθεσε η υπεράσπιση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, ο εν λόγω μάρτυρας, δεν μπορεί να εξεταστεί βάσει του 211 άρθρου της ποινικής δικονομίας που απαγορεύσει να εξεταστούν ως μάρτυρες όσοι είχαν ανακριτικά ή προανακριτικά καθήκοντα στην ίδια υπόθεση.

«Αν το δικαστήριο επιτρέψει την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα θα έχουμε μια πολύ σοβαρή παρέκκλιση από τις αρχές της δίκαιης δίκης», είπε ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ η κυρία Μαρίνα Δαλιάνη δήλωσε στο δικαστήριο πως «ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε σημαντικό και ξεκάθαρο ρόλο στην ανακριτική διαδικασία. Επιπλέον, είναι ίσως ο μοναδικός αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας που έχει υπηρεσιακό συμφέρον να ενισχύσει το κατηγορητήριο»!

Το δικαστήριο διέκοψε, προτού τοποθετηθεί ο εισαγγελέας επί της ένστασης της υπεράσπισης. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου.


Πηγή: tovima.gr