Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε τουλάχιστον 48 διαρρήξεις οικιών διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης και σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες προχώρησε η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τα δύο φερόμενα ηγετικά στελέχη της σπείρας. Επίσης συνελήφθησαν επιπλέον οκτώ αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, φιλοξενούμενοι στις οικίες των κατηγορουμένων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή των κλοπιμαίων.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν τα δύο φερόμενα ηγετικά μέλη της εγκληματικής ομάδας, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 50 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών», της «Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εντός εγκληματικής ομάδας».

Με τις ίδιες κατηγορίες, συνελήφθησαν τα υπόλοιπα έξι φερόμενα μέλη της σπείρας, (4 υπήκοοι Γεωργίας, 2 ομογενείς), ηλικίας από 25 ως 49 ετών, στα οποία είχαν ανατεθεί οι ρόλοι του «τσιλιαδόρου» και του «παραβιαστή» κλειδαριών.

Ως προς τη συγκρότηση και δράση της οκταμελούς εγκληματικής ομάδας, διαπιστώθηκε ότι συστήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου 2011, ενώ μέχρι τη στιγμή της εξάρθρωσής της, είχε διαπράξει τουλάχιστον 23 διαρρήξεις διαμερισμάτων, κατά τις ώρες απουσίας ή κατάκλισης των ιδιοκτητών.

Σκοπός των δραστών ήταν η αφαίρεση αντικειμένων μεγάλης χρηματικής αξίας και η πώλησή τους σε αργυραμοιβούς. Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι τρία αλλοδαπά μέλη της σπείρας (δύο 25χρονοι και ένας 26χρονος), πριν τη προσχώρησή τους στην οργάνωση, είχαν μεμονωμένα διαπράξει τουλάχιστον επιπλέον 25 διαρρήξεις οικιών.

Τα προερχόμενα από τις εγκληματικές δραστηριότητες χρηματικά ποσά, νομιμοποιούνταν παρανόμως με αγορές υλικών αγαθών για την κάλυψη βιοτικών και καταναλωτικών αναγκών των ίδιων των δραστών αλλά και των οικογενειών τους.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προσκειμένου να διαλευκανθεί η δράση της οργάνωσης και να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή του αργυραμοιβού και σε άλλες παράνομες συναλλαγές.