Την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ προκάλεσε η σημερινή εξαγγελία, στη Βουλή, του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Με ανακοινώσεις τους η ΓΕΝΟΠ και το Σωματείο «Σπάρτακος» της Πτολεμαίδας τάσσονται κατά της πώλησης μονάδων, αντιπροτείνουν την παραχώρηση νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων σε ιδιώτες και προειδοποιούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερες απόψεις και εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι αποφάσεις για το άνοιγμα της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ σε τρίτους δεν πρέπει να ληφθούν πριν εκδοθεί σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου.

«Με την επιστολή μας αυτή για ύστατη φορά και με κάθε σοβαρότητα σας καλούμε έστω και τώρα να αναθεωρήσετε την στάση σας και να εγκαταλείψετε τα σχέδια τεμαχισμού και εκποίησης της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ. 

Υποστηρίζει ακόμη ότι η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και απώλεια θέσεων εργασίας.

Το Σωματείο «Σπάρτακος» αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για δημιουργία θυγατρικών στην παραγωγή και ζητά, αντί για πώληση μονάδων, δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων λιγνίτη σε Δράμα και Ελασσόνα και να προχωρήσει η κατασκευή των μονάδων που προγραμματίζει η ΔΕΗ σε Πτολεμαϊδα και Φλώρινα.
TAGS