«Σημείο αναφοράς» για τον ελληνικό λαό στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και «σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα σε μερικούς που μπορεί να εποφθαλμιούν την εθνική μας ακεραιότητα», χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος νωρίτερα τη νέα ηγεσία τους και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.  
Απευθυνόμενος στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Αντώντιο Τσαντηράκη, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να επηρεάσει την επιχειρησιακή δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο υπουργός Άμυνας «γνωρίζει το θέμα και κάνει περισσότερα από ό,τι μπορεί».  
   
«Έχετε την αγάπη της πολιτικής ηγεσίας, έχετε την αγάπη όλων μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και περισσότερο από όλα έχετε την αγάπη και την εκτίμηση του ελληνικού λαού. Και αυτό μην το ξεχνάτε. Πέραν του ότι στις δύσκολες στιγμές που θα μπορούσαν να εποφθαλμιούν διάφοροι σε βάρος της εθνικής μας ακεραιότητας, εσείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις, είστε ένας σημαντικός αποτρεπτικός παράγων. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη χώρα -τώρα που δίνουμε μια μάχη όλοι μας να ξεπεράσουμε την κρίση- η σταθερότητα και η ασφάλεια που αποπνέουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο Πρόεδρος και δήλωσε βέβαιος για την «καλή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Ανέφερε δε ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι παλιός του φίλος και πρόσθεσε: «Τον γνωρίζω πολύ καλά και τον πατριωτισμό του και τις δυνατότητες που έχει να φέρει εις πέρας το έργο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός».