Την έντονη αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, προκάλεσε η ένταση που σημειώθηκε την Τρίτη έξω από το Πολυτεχνείο, όταν φοιτητές αριστερών παρατάξεων επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλη της φοιτητικής παράταξης που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ να εισέλθουν στο χώρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Οι φοιτητές των αριστερών παρατάξεων υποστήριζαν ότι στον ιστορικό χώρο θυσίας ενάντια στη χούντα και υπέρ της ελευθερίας δεν χωρούν όσοι υποστηρίζουν το μνημόνιο.

«Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας, είτε των κομματικών υποστηρικτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπουργός.

«Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων» προσθέτει η Άννα Διαμαντοπούλου. Και καταλήγει λέγοντας:

«Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και τον συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών».

 


Σχετικό θέμα: Με δύο τραυματίες άρχισε το... καθιερωμένο «ξύλο» στο ΠολυτεχνείοΠηγή: in.gr