Το έργο της κατασκευής του δεύτερου ΧΥΤΑ στο δήμο Φυλής κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί και να χαθούν κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στην ημερίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη Διαχείριση απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, το Δημόσιο καλείται να πληρώσει διαμέσου της περιφέρειας Αττικής, υπέρογκα ποσά για εκτάσεις, οι οποίες προορίζονταν για την κατασκευή της πρώτης φάσης του δεύτερου ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, στη θέση Σκαλιστήρι, του δήμου Φυλής Πρόκειται για έργο ιδιαιτέρως σημαντικό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, όπως το χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης.

Πρόσθεσε δε ότι «εγείρονται ερωτηματικά για το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει ως σήμερα η αιρετή Περιφέρεια Αττικής, δεν ασκήθηκε [ενν. κατά της δικαστικής απόφασης, η οποία προβλέπει την απαλλοτρίωση με τιμές που φθάνουν τα 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο] αίτηση για προσδιορισμό οριστικής τιμής μονάδος από το Δημόσιο, ώστε αυτό να προστατεύσει τα συμφέροντά του».

Επισήμανε ακόμη ότι «αντιθέτως έχουν ασκηθεί αιτήσεις προσδιορισμού οριστικής τιμής μονάδος από τους ιδιώτες, φερόμενους ως ιδιοκτήτες των εκτάσεων, με σκοπό να επιδικαστεί και πρόσθετη αποζημίωση σε αυτούς».

Για το λόγο αυτό και με στόχο τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος, ο περιφερειάρχης Αττικής αφού ενημέρωσε την Τρίτη προφορικά τους υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Τάσο Γιαννίτση και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας το επείγον του θέματος και σήμερα, Τετάρτη, τους απέστειλε επιστολές, όπως επίσης και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πηγή: in.gr