Ολοκληρώθηκε σήμερα στα Γραφεία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ), του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο δεύτερος κύκλος Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών (e-Αuctions), για την προμήθεια επτά ακόμα δραστικών ουσιών, με προϋπολογισθείσα δαπάνη 38.491.458 €, όπως υπολογίστηκε με βάση τις τρέχουσες τιμές του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων του ΥΥΚΑ. Σημαντικό ήταν και σήμερα το ποσοστό μείωσης μεταξύ της τρέχουσας νοσοκομειακής τιμής και της χαμηλότερης τιμής που προέκυψε από τις Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες ανά κατηγορία.

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Οι επιτευχθείσες τιμές που προέκυψαν από τη σημερινή διαδικασία Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών (e-auctions) κατέληξε σε εξοικονόμηση για το ελληνικό Δημόσιο 20.053.701,43 €. »

Μέχρι σήμερα, που έχουν ολοκληρωθεί οι Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες των δέκα πρώτων δραστικών ουσιών, επιβεβαιώνονται πλέον οι προσδοκίες και οι στόχοι του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προμήθεια ασφαλών και ποιοτικών φαρμάκων εγκεκριμένων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων σε πολύ χαμηλές τιμές».

Η διαδικασία συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη και μεθαύριο, Παρασκευή, με τις υπόλοιπες δεκατρείς κατηγορίες.