Δύο ακόμα επιχειρηματίες, ηλικίας 51 και 69 ετών, εταίροι της ίδιας εταιρείας ενδυμάτων-αξεσουάρ με έδρα την περιοχή του Ευόσμου, συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.
Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της εταιρείας ενδυμάτων-αξεσουάρ «Βελκόπουλος - Γιακουμίδης και Σία», οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το Δημόσιο. Αθροιστικά οι δύο συνέταιροι χρωστούν περισσότερα από δύο εκατ.ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, τα χρέη του πρώτου ανέρχονται στο ποσό των 1.100.752,64 ευρώ, ενώ για τον 69χρονο στο ποσό των 987.712,82 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις για οφειλές προς το Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες αναμένετο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του Ιωάννη Μπέντια, διευθύνοντα σύμβουλο κατασκευαστικής εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 176.973,65 ευρώ. Παρόλα αυτά, ο 74χρονος μετά από εισαγγελική εντολή δεν συνελήφθη, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Υπενθυμιζεται ότι την Τετάρτη συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των Bodyline, Λέων Λεβί. Ο 72χρονος άνδρας συνελήφθη έξω από το σπίτι του, στη Φιλοθέη. Τα χρέη του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. φτάνουν τις 625.663,47 ευρώ.