Απολύτως αιφνιδιαστικά και σε μία περίοδο κρίσης, κατά την οποία το κράτος στρέφεται στις φορολογικές οφειλές για να γεμίσει τα ταμεία του, στο όνομα της «εφεδρείας», το ΣΔΟΕ Κρήτης «αποκεφαλίζεται»!
Ως τις 27 Νοεμβρίο ο διευθυντής, Στέλιος Λατζουράκηςκαι ο προϊστάμενος Στάθης Παπαμήτσος καλούνται να έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους και να κινήσουν τις διαδικασίες συνταξιοδότησης, αφήνοντας κενά δύο νευραλγικά πόστα και ουσιαστικά, «ακέφαλο» το Σώμα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το νέο νόμο του Ενιαίου Μισθολογίου που ψηφίστηκε πριν μία εβδομάδα, διευθυντής και προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Κρήτης θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει εντός 10 ημερών από σήμερα , εφαρμόζοντας το νέο νόμο, που άρον άρον τους δείχνει την έξοδο, αφού έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας.

Στην περίπτωση του διευθυντή, κ. Λατζουράκη, η υπηρεσία ενέκρινε την παραμονή του στην υπηρεσία για τρία ακόμη χρόνια, αφού έχει ήδη συμπληρώσει 35ετία. Ο κ.Λατζουράκης αισθανόμενος ακόμη παραγωγικός και με διάθεση να προσφέρει ζήτησε να παραμείνει για μία τριετία, αίτημα που έγινε, πρόσφατα, αποδεκτό, για να αναιρεθεί λίγο αργότερα.

Όσο για τον κ.Παπαμήτσο, δεν πρόλαβε καλά – καλά να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως προϊστάμενος του ΣΔΟΕ – θέση που ανέλαβε προ μηνός – και ξαφνικά εξωθείται στην παραίτηση.

Η απογύμνωση του ΣΔΟΕ Κρήτης έρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τη χώρα, που δίνει σαφή έμφαση στη συλλογή εσόδων, με την πάταξη της φοροδιαφυγής και την είσπραξη οφειλών. Υιοθετώντας μία λογική παραλόγου, τηρώντας τις προβλέψεις του νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, δύο κορυφαία στελέχη του υπουργείου οικονομικών στην Κρήτη αναγκάζονται να φύγουν.

Πηγή: cretalive.gr
TAGS