Προ των πυλών βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Πράσινο Δακτύλιο» στην Αθήνα, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Μάιο του 2012, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στον «πράσινο δακτύλιο», που σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει στόχο τη μείωση της ρύπανσης και βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας για τους πολίτες, θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα οχήματα νέας τεχνολογίας, τα οχήματα υβριδικής τεχνολογίας και όσα εκπέμπουν ρύπους κάτω από 140 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.  

Τα οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας θα κυκλοφορούν με το παλαιό σύστημα μονών ζυγών. Επίσης οχήματα που έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν το 1990 θα κυκλοφορούν μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες  

Για τα βαρέα οχήματα έως 12 τόνων που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από την 1/1/1992 θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στο μεγάλο δακτύλιο. Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν ελεύθερα στον δακτύλιο θα έχουν ειδικό πράσινο σήμα στα τέλη κυκλοφορίας. 

«Είμαστε σίγουροι ότι η κίνηση αυτή, της άρσης της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, μαζί με τα συνοδευτικά μέτρα θα βελτιώσουν το περιβάλλον, θα διευκολύνουν τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα», τόνισε με δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου.