Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν με ομάδες διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν νεαρούς διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Εγνατία (στο ύψος της ΔΕΘ) και μπήκαν στο πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το νέο νόμο, που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, προχώρησαν και σε μια προσαγωγή.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, που βρισκόταν στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, βγήκε έξω και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν άμεσα, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου.

Τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το χώρο του ΑΠΘ και τα πνεύματα ηρέμησαν. Την ώρα της αστυνομικής επέμβασης βρισκόταν σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, παρουσία των πρυτανικών αρχών, με τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και των συνεργατών του.


Σχετικό θέμα: Πέρασε στην ιστορία η 38η επέτειος του Πολυτεχνείου